WERKSTUDENT (M/V) BIJ SYMETRICS (3 VACATURES)

WERKSTUDENT (M/V) BIJ SYMETRICS (3 VACATURES)

Gezocht: Econometrisch rekenwonder met programmeerervaring (Wolfram Language, dwz. Mathematica)

Symetrics is een Europese FinTech50-startup met vestigingen in Apeldoorn, Breukelen en London. Wij bouwen SyMath, een geïntegreerd risicomanagement-applicatieplatform.

De kern van SyMath is een macro-economische scenariogenerator die gebruikers in staat stelt om een breed scala aan risicoanalyses te verrichten. Voorbeelden zijn stress-testing, risico-rendementsanalyses en asset- en derivatenwaardering voor (centrale) banken, pensioenfondsen, verzekeraars en asset managers.

Onze innovatie is ons vermogen om het gedrag te modelleren van de belangrijkste spelers in de macro-economie zoals centrale banken, beleggers en consumenten. Dit doen we met behulp van niet-lineaire economische dynamica (chaostheorie). Hierdoor zijn we in staat om onder meer financiële crisis te simuleren. Onze aanpak vermindert de afhankelijkheid van historische data en voegt realisme en relevantie toe aan de modeluitkomsten. SyMath is gebaseerd op Wolfram Mathematica-technologie.

Met het oog op onze exponentiële groeiambities zijn we voor ons Software Development team in Breukelen (naast het station en de A2), op zoek naar een:

Rekenwonder met programmeerervaring (Mathematica)

Je maakt deel uit een team van kwantitatief economen met sterke programmeer skills. Het Software Development team ontwikkelt een grootschalig risicomanagement applicatieplatform dat aan de modernste IT-standaarden voldoet. Werkgebieden zijn onder meer algoritmiek, cloud computing, dataset management, testing en styling. Je krijgt veel vrijheid om ervaring op te doen met deze gebieden. Daarnaast werk je met klanten van Symetrics, waaronder internationaal toonaangevende banken, vermogensbeheerders en institutionele beleggers.

FUNCTIE-EISEN
· Studerend econometrie, actuariaat, wiskunde, informatica of vergelijkbare studie
· Bij voorkeur ervaring met Mathematica
· Belangstelling voor, of ervaring met, macro-economische onderwerpen en financieel risicomanagement
· Communicatief vaardig, flexibel, positief kritisch, team player
· Analytisch, procesmatig sterk en accuraat
· Initiatiefrijk, resultaatgericht, hoog energieniveau en een dosis humor

Als je jezelf herkent in dit profiel, nodigen we je van harte uit om te reageren.

GEBODEN WORDT
· Een dienstverband voor 16 tot 24 uur per week
· Goede marktconforme verdiensten
· Uitdagende en dynamische werkomgeving in een divers team
· Ruimte voor eigen ontwikkeling, creativiteit en initiatief
· Een unieke kans om actief bij te dragen aan de next generation van risicomanagement-modellen

CONTACT
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Martijn van Eck (Managing Partner), telefoonnummer +31(0)6 525 68 775 of stuur je reactie met motivatie en C.V. per e-mail: vaneck@symetrics.eu.